Ostrov, který proslavila mafie

Navštívíme-li největší italský ostrov, kterým je Sicílie, většinou nás postihne jeden fyzický jev. Zatají se nám dech. Je tu totiž opravdu překrásně.
· Je to sice drsná země, možná i díky světově proslulé mafii, ale kouzelná.
· A pokud nedáme příčinu tomu, aby si nás některý „kmotr“ všiml, pak se jistě nemáme čeho bát.
turisté v itálii
Sicílie je sice právem považována za skutečnou perlu mezi ostrovy, ale zároveň se jedná o jednu z nejchudších oblastí Itálie.Tento ostrov neproslul pouze zmíněnou mafií, ale je známý především díky svému symbolu, kterým je nejvyšší činná sopka na území Evropy. Světoznámá Etna měří přes tři tisíce tři sta metrů. Pokud se tam chcete vydat, nemusíte po svých. Pohodlně vás tak vyveze lanovka. Samozřejmě, že ne až ke kráteru. Ušetří vám zhruba dva a půl kilometru. Výhled je naprosto fascinující.
– Výš se můžete také vydat, ale cesta je trochu náročná.
– Pokud tedy není právě zavřená z důvodu nebezpečí výbuchu.
Jestliže tedy budete mít štěstí a bude právě ve fázi klidu, pak se na vrchol projdete po povrchu, který připomíná měsíční krajinu. Naposledy se Etna probudila na jaře roku 2017.
zřícenina v Řecku

Staří Římané by se asi divili

Dalším místem, které byste rozhodně neměli minout, je starověké město Syrakusy. V tomto slavném městě se narodil neméně slavný matematik a fyzik Archimédes, díky kterému se učíme ve škole o „tělese, ponořeném do kapaliny“.
sopka etna

· Ačkoliv je tomu už přes dva tisíce let, stále jsou obyvatelé tohoto města na svého rodáka patřičně hrdí.
Za návštěvu tu jistě stojí starořecké divadlo, krásné paláce a chrámy. Dalším krásným městem je Palermo. Je sice pravda, že i toto město proslavila spíše zdejší mafie, ale k vidění je toho tu skutečně velká spousta. Většinou ale všechny skvosty pocházejí z dob dávno minulých. Dnes by se tu asi staří Římané jen těžko orientovali. Palermo se podobá více obrovskému tržišti.

About the author